Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Svenska intresset för Premier League

  • Fotboll
  • Comments Off on Svenska intresset för Premier League

Premier League är som bekant det högsta serien av fotboll i England och ett av världens mest kända fotbollsligor. Det finns ett stort internationellt intresse för Premier League och detta stämmer bra här i Sverige också.

Många svenskar kan se Premier League-matcher direkt idag via tjänster som Viaplay, som för övrigt har avtal med ligan om att visa matcherna till och med säsongen 2021/2022. Detta betyder att man kan se matcherna på en smart tv, dator, ipad eller till och med på mobilen om man så vill.

Det kan dock vara lite frustrerande att följa Premier League ibland när man inte bor i England. Detta beror på de avtal som ligan tecknar med utländska aktörer. I november förra året fick fans av Arsenal anledning till att klaga hos Viaplays kundtjänst då Arsenals bortamatch mot Burnley inte visades i direkt sändning. Detta berodde på att Southhampton-Everton visades samtidigt och Premier League hade helt enkelt bestämt att det var denna som utländska kanaler och steamingtjänster skulle få visa.

Det enda möjliga alternativet att se denna match live hade då varit att faktiskt ha biljett till matchen och vara på plats. Det är inte ovanligt att svenska fans av engelska fotbollslag faktiskt gör detta, speciellt när det kommer till finaler och liknande viktiga matcher. Företag som GO Sport Travel kan då vara något man bör vända sig till då de är en av de få auktoriserade försäljarna av biljetter för flera Premier League-klubbar.

Premier League får ständigt nya tittare och nya spelare, och man kan nog säga att de till och med följer varandra i många fall. Här i Sverige har vi lyckats odla en hel del talang när det kommer till fotboll och under åren har ett flertal spelare tagit sig från svensk fotboll till den högsta engelska ligan.

  • Published On : 3 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : July 3, 2018 @ 1:58 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';