Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Rätt utrustning i fotboll

Om man inte har spelat så mycket fotboll i sina dagar men är intresserad att börja, så kan det vara svårt att veta vilken sorts utrustning man behöver. Då fotboll är en väldigt fysisk sport så är det viktigt att man använder rätt sorts utrustning så att man inte skadar sig. I texten nedan så kan du hitta några bra tips på vilken sorts utrustning som man ska använda och vad som är rekommenderat för nybörjare.

fotboll_102197944

Något som är extremt viktigt när man spelar fotboll är så klart fotbollsskorna. De ska passa bra på dina fötter så att de sitter stadigt men inte för hårt så att man får ont. De ska ha bra grepp både på gräs och grus. Det är ganska vanligt att man testar skor på löpband så att man får ett hum om hur det känns att springa i dem.

Man brukar ofta använda långa strumpor som täcker benen sedan så är det också viktigt att använda skydd. I fotboll brukar man oftast använda benskydd som är täckta av strumporna då det ofta är benen som får ta de värsta smällarna. Det kan vara en bra idé att också kolla så att dina skydd sitter bra och att de är hela.

  • Published On : 5 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : November 10, 2017 @ 12:49 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';