Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

IF Stjärnan

IF Stjärnan är en idrottsklubb som kommer ifrån Småland, närmare bestämt från Påskallavik. I föreningen har genom åren bedrivits såväl fotboll som bandy, skidåkning, och orientering.

Historia

Klubben kan sägas ha en anrik historia då den bildades redan år 1925. Det var ett gäng på sju killar som bestämde sig för att starta klubben och efter röstning om namnet så var det Tyko Nielséns förslag på IF Stjärnan som vann.

Genom åren har det som sagt bedrivits en rad olika idrotter i föreningens namn och man är idag fortfarande i allra högsta grad aktiva. Inte minst inom fotbollen där A-laget för närvarande spelar i division 5 NÖ. Tränare är Roger Pettersson och lagledare är Sören Karlsson. Man har dessutom en mycket bred trupp med hela 29 spelar som slåss om en plats i startelvan.

I bandyns division 1 södra så gjorde IF Stjärnan en mycket stark säsong där man faktiskt bara förlorade tre matcher på hela säsongen och kan se fram emot kommande säsong med gott självförtroende. Många av matcherna under förra säsongen vann man dessutom med stora siffror. Tyvärr räckte det inte hela vägen till att få kvala till Allsvenskan, men laget tar nya tag till kommande säsong och förhoppningsvis så kan vi få se liknande scener som dessa.


 

Fotnot: Denna sida är inte på något sätt associerad med idrottsförningen IF Stjärnan skulle det finnas någon felaktighet i något som skrivs på sidan så har detta inget med idrottsförningen att göra och IF Stjärnan skall inte hållas ansvarig för något av innehållet som finns på denna sida.