Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Fotbolls VM – bästa matcherna

  • Fotboll
  • Comments Off on Fotbolls VM – bästa matcherna

Det är väl ingen som har missat att Fotbolls VM är under full rullning? Runt 60 matcher har redan spelats men spänningen blir inte mindre för det. 

Vi närmar oss finalen i Fotbolls VM och sitter längst ut på stolarna med blicken spänd på teven. Vi har fått sett några fantastiska matcher hitintills.

Vad sägs som Spanien vs Nederländerna? Här hade vi en rysare och en underdog-historia som Spanien kommer att skämmas länge över. De började starkt med 1-0 tack vare en straff och majoriteten trodde säkert att vinsten redan var vunnen. Men van Persie gav igen och gjorde en av de längsta nicklobbningarna som vi sett genom hela VM. Matchen slutade 5-1 till Nederländerna och många blev bara ståendes och stirrandes.

Tycker du inte att det var något speciellt kan vi ju prata om Tyskland mot Ghana. I början kändes det rätt tråkigt och långsamt. Ingenting hände på ett bra tag. Det var inte förrän 51 minuter in i spelet som Götze gjorde mål. Alla hurrade. 53 minuter in i spelet stod det plötsligt 1-1. Ghana hade kvitterat och hela matchen vaknade som ur en dvala. Det slutade med 2-2 efter mycket spänning och skrik från läktaren (och säkert i ett antal soffor där hemma).

Fast det de flesta av oss går och tänker på nu är så klart matchen mellan Tyskland och Brasilien. Vad hände? frågar sig många. Det var ett totalt nederlag för Brasilien och överlägsen vinst för Tyskland som satte 7 mål. Brasilien fick in en enda boll.

Brasiliens spelare lämnade planen, förnedrade och med tårar rinnandes nedför kinderna och tvingades vädja om folkets förlåtelse i presskonferenser. De ville så gärna ta revansch för förlusten i VM 1950 men nu blir de tvungna att slåss om bronsen fastän alla sa att de skulle lätt ta sig till finalen och få sin andra chans på guldet.

Vi tror att alla är lite chockade. Många oddssajter gav Brasilien de bästa oddsen och trodde starkt på att de skulle vinna hela VM. De har även gått ut och lovat att om de nuvarande mästarna, Spanien, vinner i år igen så får man pengarna tillbaka om man spelat på den matchen. Chocken har minsann spridit sig över företag och fans. Inte minst på läktaren rådde en nedslagen atmosfären och en del ilska. Fastän många betalat dyrt för sina läktarplatser, ställde de sig upp och gick med tårar i ögonen.

  • Published On : 7 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : January 8, 2016 @ 1:55 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';