Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Fotboll

Fotboll är utan tvekan världens största sport med miljontals utövare över hela jordklotet. Allt från knattelag till proffsspelare och serielag i allsvenskan. 

Fotboll

Enligt beräkningar från det internationella fotbollsförbundet FIFA uppskattar man att närmare en kvarts miljard människor i över 200 länder spelar fotboll regelbundet. Totalt är 208 länder medlemmar i FIFA.

Den största fotbollshändelsen är fotbolls-VM som äger rum vart fjärde år. Som bekant är det i sommar återigen dags. Denna gång i Brasilien, som brukar räknas som fotbollslandet framför andra. Återstår att se om hemmanationen pallar för trycket från hemmafansen och lyckas ta hem VM-titeln för sjätte gången.

Totalt deltar 32 lag i VM, tyvärr inte Sverige dock som fick respass av Portugal i den avgörande playoff-omgången i höstas.

Förutom VM finns också en rad andra spännande fotbollsturneringar att följa, som till exempel EM i fotboll, Copa America, Champions League samt en rad nationella serier som engelska Premier League, tyska Bundesliga samt spanska La Liga.

  • Published On : 6 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : November 2, 2015 @ 2:20 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';