Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Förbättra din kondition

Det finns många sätt för att förbättra din kondition. cykling är ett sätt som många väljer att använda sig av på ett eller annat sätt. Att kombinera skog och mark med cykel är något som fler och fler anammar. Att börja med mountainbike är kanske inte det som passar alla men för vissa så är det en härlig träningsform med fart och fläkt.

Om man ska börja med mountainbike så gäller det att välja en cykel som är anpassad för din kropp och storlek. Det finns många mountainbike att välja bland och du kan välja mellan cross country, enduro, fatbike och trail. Alla anpassade för olika typ av cykling och underlag. Med en bra cykel så kan du ge dig ut i skog och mark för att cykla. Det skiljer sig markant från att cykla landsväg. Det gäller att vara uppmärksam speciellt då det börjar gå utför och farten ökar.

Det är viktigt att man använder sig av hjälm och annan skyddsutrustning. Det är också en fördel om ni är fler som är ute och cyklar mountainbike om olyckan skulle vara framme. Som med mycket annat så gäller det att börja med lätta vägar och lära sig hur det fungerar. Ju mer erfarenhet du får kan du ta mer avancerade spår och lite brantare nedfarter. Du kommer att inse hur skoj detta är när du behärskar din cykel bättre.

  • Published On : 2 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : June 18, 2019 @ 8:12 am
  • In The Categories Of : Aktiviteter
';