Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

En av världens största fotbollsturneringar för ungdomar – Gothia Cup

  • Fotboll
  • Comments Off on En av världens största fotbollsturneringar för ungdomar – Gothia Cup

Är du från Göteborg eller närliggande trakter så har du garanterat hört talas om Gothia Cup. Om inte annat så har du märkt av att det kryllar av folk och ungdomar i fotbollskläder på gator och torg. Gothia Cup är numera en regelbunden plåga för vissa och en glädje för andra. För fotbollspelare är det en chans att tävla mot spelare från hela världen.

Det var redan i mitten av 70-talet, 1975 rättare sagt, som Gothia Cup startade med full fart på en gång. Den första upplagan hamnade på 275 lag i flera olika ålderklasser och kön. Det kom lag från fem olika nationer till turneringen. Idag har turneringen nästan 1600 lag från nästan 70 olika länder.

En otrolig gemenskap och upplevelse

Har du och din klubb chansen att delta i denna anrika turnering så bör ni definitivt ta den. Det är först och främst bra för lagets gemenskap och teamkänsla. Gör det till en stor gemensam övernattningsturnering och kom närmare dina vänner. Dessutom så kommer ni att få träffa på folk från alla möjliga områden och kulturer. Vem vet, ni kanske träffar på nya oväntade vänner från ett annat land? Många kommer från fattigare delar av världen och har kämpat länge och väl för möjligheten att komma till Sverige och Gothia Cup. För oss svenskar så har vi idag tursamt nog möjligheten att köpa prisvärda träningskläder och fotbollsskor från sidor som Sportamore.se och liknande.

Du hittar all information du behöver på hemsidan

Kolla upp vad som krävs för att delta i turneringen redan idag. Du hittar all information om priserna, turneringsinformation och mycket på Gothia Cups webbplats.

  • Published On : 6 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : January 22, 2021 @ 12:50 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';