Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Chelsea Premier League-mästare 2014/2015

  • Fotboll
  • Comments Off on Chelsea Premier League-mästare 2014/2015

Det var 5 år sen sist Chelsea fick känna segerns sötma i Premier League. Även om man spelat bra och haft chansen även tidigare säsonger, har alltid någon av konkurrenterna tagit sig steget längre och gått förbi i tabellen, något som alltså inte inträffade i år.

För tränaren José Mourinho var detta den tredje fjädern i hatten med klubben i ligan. Han tror själv inte att årets vinst var början på någon större era för klubben, även om han självfallet satsar på för fullt inför kommande säsonger.

Chelsea logo

Det han menar är att den Engelska ligan är fylld till bredden med lag som alla har möjligheten att vara med och konkurrera om första placeringen. Det ska med andra ord till en liten gnutta tur för det lag som tar sig hela vägen i mål, eftersom det helt enkelt är så pass jämt spelmässigt bland lagen i toppen.

8 poäng för tvåan

Chelsea slutade årets omgång på respektabla 87 poäng. Man hade hela 8 poängs marginal ner till tvåan Manchester City, ett lag som varit högt placerade de senaste fyra åren och som faktiskt vann ligan föregående säsong.

Didier Drogba

Det ryktades länge om huruvida en av lagets storstjärnor, Didier Drogba, skulle lämna klubben efter säsongen, ett rykte som numera fastställts. Drogba har själv sagt att han letar efter mer speltid och att han tycker det är dags för yngre förmågor att nu axla manteln i Chelsea. Han har dock varit noga med att poängtera att han inte kommer att söka sig till ett annat lag i den Engelska ligan, något som säkerligen varit uppskattat för fansen.

På tal om fansen. Årets vinst har redan gett en klar effekt när det kommer till försäljningen av supporterprylar för klubben. Är du själv sugen på att skaffa dig något som visar att ditt hjärta klappar för Chelsea, bollar vi dig härmed vidare till en av Sveriges bästa sidor för supporterprylar.

  • Published On : 6 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : November 2, 2015 @ 2:15 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';