Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Bli hockeymålvakt

Alla har vi olika förutsättningar och alla kanske inte passar att vara utespelare i hockey. Bli hockeymålvakt är kanske något som passar dig bättre. Det är en lika viktigt uppgift om inte den viktigaste i ett hockeylag. Har du det som krävs för att bli målvakt så ska du naturligtvis satsa på detta.

Prata med dina föräldrar om din önskan om at bli målvakt i hockey. Du kanske redan spelat som utespelare och känner att du vill stå i mål i stället. Kolla upp med ledare för laget om det är möjligt att få stå i mål istället. Sedan så får du skaffa dig det som krävs för att du ska kunna börja som målvakt i ett hockeylag. Har du skridsko vana så är det en stor fördel för dig som blir målvakt. Du vet hur motståndarna åker och kommer mot dig.

Det gäller också att stålsätta sig då pucken kommer mot dig. Med en bra målvaktsmask så kan det endast smälla till men inte skada dig om pucken skulle komma mot ansiktet eller huvudet. Det gäller dock att träna sig för dessa skott och inte skrämmas av detta. Reaktionsförmågan är också något som behöver tränas på. Du ska med din plockhandske kunna hinna ta en puck som kommer mot dig så den inte går i mål.

Vi vill naturligtvis önska dig lycka till i din målvaktskarriär och hoppas att det går bra för dig. Du kanske bli vår nästa stora målvaktsstjärna.

  • Published On : 10 months ago on
  • Author By :
  • Last Updated : December 18, 2020 @ 10:21 am
  • In The Categories Of : Hockey
';