Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Arsenal

Arsenal med sin hemmaarena i norra London är ett av Englands mest meriterade fotbollslag. Laget slutade på plats nummer fyra i Premier League efter att ha legat på första plats under hösten 2013.

Efter jul gick det lite sämre och Arsenal förlorade mot både Liverpool och Chelsea vilket medförde att de båda lagen tillsammans med Manchester United lade sig före Arsenal. Förlusterna till trots får lagen fortsätta att spela i Premier League nästa säsong.

Supportrar

Ett så populärt lag har naturligtvis supporterklubbar lite varstans, inte bara i England. Även Sverige har en officiell förening för hängivna supporters, nämligen Arsenal Sweden. De säljer biljetter till hemmamatcher och ordnar matchträffar för svenska fans. Säkert har du sett stora grupperingar av rödklädda supporters samlade på en sportbar vid någon av Arsenals matcher. Arsenals officiella suporterklubb kallas ofta för Gooners vilket är en härledning av Tha Gunners som är smeknamnet på Arsenal. Supportrarna i England kan köpa en hel del supporterprylar direkt av laget, medan i Sverige kan supportrarna hitta de klassiska röda matchtröjorna och kepsar hos Supporterprylar.se. I övrigt har Arsenal supporterklubbar i alla världsdelar och i väldigt många länder.

Många av Arsenals spelare i VM

Lagom till VM i Brasilien är säsongen över i England och många av Arsenals spelare är med och spelar i Brasilien. Självklart finns en hel del av dem i Englands lag, men även i Belgiens, Tysklands, Japans och Sydkoreas lag kan Arsenals fans se sina favoritspelare. Fotboll på toppnivå är verkligen internationell. Som exempel: den dyraste värvningen Arsenal gjort var av Mesut Özil som gick från Real Madrid till Arsenal för 440 miljoner kronor. Han kom således från Spanien till England men är tysk medborgare av turkisk härkomst. I VM i Brasilien spelar han för Tyskland.

  • Published On : 6 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : November 2, 2015 @ 1:45 pm
  • In The Categories Of : Fotboll
';