Stjärnidrott

Svensk idrott med fotboll i fokus

Aktiviteter för barn och ungdomar

Det är alltid en fördel om det finns aktiviteter för barn och ungdomar som gör att de kommer i rörelse och inte sitter allt för mycket vid TV eller datorer. Det är inte fel att spela spel på sin surfplatta men det gäller att hitta en medelväg och att röra på sig är bra för oss alla.

Som förälder så gäller det att hitta någon aktivitet som passar och som barn och ungdomar tycker är roligt att hålla på med. Låt de prova på om den aktiviteter som ni valt är roligt, tvinga aldrig dem att göra något som dom inte uppskattar. Om det går försök även själv att vara aktiv och delta tillsammans med barnen.

Det finns många trevliga aktiviteter som kanske kan passa. Fotboll är kanske något som skulle passa för er familj. Oftast så kanske någon av föräldrarna hållit på med någon sport när de var unga och då kan det bli naturligt att detta blir det första som testas av den yngre generationen i familjen.

Det ska framförallt vara skoj och gen någon form av gemenskap. Lagsporter kan ge mycket i form av lagkänsla och att man lär sig att samarbeta. Vilket är till stora fördelar för för uppväxten. Att man dessutom får röra på sig får man som en bonus.

  • Published On : 4 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : November 10, 2017 @ 12:55 pm
  • In The Categories Of : Aktiviteter
';